martes, 8 de abril de 2014

L'Aventura a Formentera

Dissabte vàrem disputar el partit contra l'equip de Formentera. Ens tocava a nosaltres la visita a l'illa veïna, així que vàrem tenir que organitzar tota la logística per poder partir a les 9:00 del matí del port de Vila per poder disputar el partit i tornar abans de migdia. Afortunadament els pares de l'equip de Formentera ens recolliren a La Savina i ens aproparen a les magnifiques instal·lacions formentereres. Moltes gràcies pel transport!.

Aprofitant la llarga espera per aclarir conceptes
Malauradament el començament del partit es va endarrerir molt i es va allargar molt el període d'escalfament. Més d'una hora varen estar els nostres jugadors escalfant!. Aquest fet, juntament amb el que l'equip local va insistir en jugar tots els quarts amb 12 minuts aturant el cronòmetre en lloc dels 12 minuts de temps real com és el que toca a aquesta categoria va provocar que els jugadors de s'Olivera arribessin als darrers quarts molt cansats. A més a més, amb les aturades del rellotge i el retràs pràcticament no hi havia temps per disputar el partit i el darrer quart va tenir que reduir-se a només 8 minuts. Afortunadament al final vàrem poder tornar a Eivissa a la barca prevista.

Molt bé l'atac, especialment en els primers dos quarts.
En quant al joc de l'equip, hi ha que destacar que des del començament varem sortir a divertir-mos i jugant com un equip. La bona defensa, amb tothom ben atent al seu jugador i tractant de mantenir la posició correcta ens va permetre recuperar moltes pilotes i forçar molts d'atacs i contraatacs. D'aquesta forma, varem tenir moltes oportunitats de llançar a cistella i anar-mos en el mnarcador en els dos primers quarts. Si bé no estàvem molt encertats en el llançament, amb la nostra major alçada dominarem el ribot el que ens va permetre fer molts punts.

Javi i Cris ben situats pel ribot
En el tercer i darrer quart, els nostres notaren el cansament. No només s'havia allargat l'escalfament i el temps reglamentari dels quarts, sinò que a més a més faltaven dos jugadors (Leto i  Pau P), i la resta amb pocs recanvis  va tenir que fer un gran esforç. Els darrers dos quarts foren pels de Formentera, que empataren per tant el marcador. Finalment, tal i com marca el reglament, la diferència de punts a favor de s'Olivera (en bona part gràcies a un fantàstic segon quart) va fer que finalment els guanyadors fossin els de s'Olivera.

El marcador electrònic, contabilitzant el tanteig global, ha estat una
forta distracció pels jugadors de s'Olivera.
En quant als jugadors, hi ha que destacar especialment a dos: na Cris i n'Hèctor. Na Cristina va fer segurament el millor partit de la lliga. Molt atenta i lluitadora en defensa i valenta i decidida a l'atac. Va robar pilotes, encistellar, cercar el ribot en defensa i en atac i aconseguir bones posicions per rebre en avantatja la pilota dels seus companys. Molt bé Cris!. Com deiem n'Hèctor també va estar molt bé, assumint la conducció de la pilota, lluitador i robant moltes pilotes en defensa, sortint molt ràpid al contraatac i aconseguint moltes, moltes cistelles, especialment en el segon quart.

Amb pocs jugadors avui, tots s'han hagut d'esforçar molt,
Però tots varen fer un bon paper. LeoPau M., Senn, Javi, Hugo i Marc varen esforçar-se de valent durant el temps que varen estar a la pista i participant activament del joc en defensa i en atac. Tots varen aportar en la mida de les seves possibilitats per aconseguir el bon funcionament de l'equip. Com les peces del rellotge, tots son importants per funcionar. Fantàstic s'Olivera!.