viernes, 27 de diciembre de 2013

com es calcula la classificació?

Si bé hem comentat en moltes ocasions que la classificació no és el més important, la veritat és que a tots ens agrada estar en la part alta de la classificació i segurament molts dels pares i mares miraran la posició del PDV-s'Olivera el dimarts als diaris locals.
Malauradament la taula publicada als diaris no està complerta i no permet comprendre exactament com estan les coses. Tractarem ara d'aclarir com es calcula la classificació.

Classificació publicada als diaris locals
 El problema es que amb la informació publicada als diaris únicament s'indiquen els partits jugats (J), guanyats (G) i perduts (P), així com els quarts guanyats (PF) i quarts perduts (PC). Si mirau la foto anterior el PDV-Portus-s'Olivera ha jugat 2 partits, guanyat i perdut 1, amb 12 quarts guanyats i 5 perduts esta en vuitena posició. Però el Formentera, amb quatre partits, tots perduts i només 5 parcials a favor està en setena posició. Com és possible?

La resposta està en la informació que no apareix per raons d'espai als diaris i que realment és la que determina la classificació i que podeu consultar a l'apartat d'enllaços d'aquest blog (calendari lliga premini seleccionant després grup B i classificació). Allí el que surt és la següent imatge:

Classificació actual de la lliga pre-mini
Com es pot veure les dues columnes de la dreta son els punts (PTO) i un factor de correcció (R). Com es pot comprovar els de s'Olivera porten 3 punts i els de Formentera 4 i la classificació esta determinada per aquesta columna i els empats es corregeixen amb el factor R. Cada partit guanyat son 2 punts i cada partit perdut és 1 punt. Per això s'Olivera porta 3 punts (1 partit guanyat i 1 perdut, no consta encara el resultat del partit contra els de ses Salines en el que no presentarem prou jugadors). Els de Formentera tenen 4 punts (un per cada partit perdut). Pel factor de correcció el que es fa es sumar 2 punts per victòria i restar un per derrota. Això dona 1 punt R pels de s'Olivera (2-1) i -4 pels de Formentera (-1-1-1-1).

No hay comentarios:

Publicar un comentario